Broskvičky

Ingredience

těsto: 850-1000 g hladké mouky, 400 g moučkového cukru, 4 vejce, 200 ml oleje, 250 ml bílého jogurtu, 1 lžička amonia, 1/2 lžičky jedlé sody
náplň: 250 g másla, 600 ml mléka, 2 Zlaté klasy, 2 vanilkové cukry, 2 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžičky meruňkového aroma (lepší by bylo broskvové, nesehnala jsem)
dále: 1 plechovka broskvového kompotu, žlutá a růžová potravinářská barva, cukr krupice, marcipánové lístky

Postup

Do mísy dáme 850 g mouky, přidáme všechno ostatní a promícháme. Vysypeme na vál a rukama vypracujeme měkké těsto. Podle potřeby podsypáváme další moukou. Hladké těsto dáme na hodinu do ledničky. Z odpočatého těsta děláme polokoule a klademe na plech vymazaný papírem na pečení. Pomohla jsem si formičkami na polokoule, do moukou vysypané formičky jsem vmáčkla kuličku těsta a vyklopila. Pečeme asi 20 minut při 180-190°C. Z vychladlých polokoulí lžičkou vydlabeme vnitřek, aby byly duté. Dutiny naplníme krémem, vmáčkneme kousek broskve a dvě polokoule slepíme k sobě. Dáme do ledničky ztuhnout. Šťávu z kompotu rozdělíme do dvou misek. Jednu půlku obarvíme nažluto, druhou narůžovo. Ztuhlé broskvičky namočíme z jedné strany do žluté šťávy, vyválíme v cukru, z druhé strany do růžové šťávy a opět vyválíme v cukru. Mezi poloviny zasuneme lístek a uložíme do papírového košíčku. Krém: z mléka, zlatých klasů a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Máslo se dvěma lžícemi moučkového cukru vyšleháme do pěny a postupně zašleháme vychladlý pudink. Vešleháme aroma a asi 7 vrchovatých lžic drobků vydlabaných z polokoulí. Podle chuti dosladíme.

Broskvičky
Broskvičky
Broskvičky
Broskvičky
Broskvičky
Broskvičky

Přidáno: 26.9.2008