Čokoládové dortíky

Ingredience

těsto: 1 hrnek + 2 lžíce hladké mouky, 0,5 hrnku holandského kakaa, 0,5 lžičky sody, špetka soli, 0,75 hrnku cukru krupice, 0,25 hrnku oleje, 1 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 0,75 hrnku podmáslí
krém: 100 g hořké čokolády, 100 ml smetany ke šlehání, 80 g mascarpone, 1 lžíce másla
dále: marcipán, kakao, růžová gelová barva

Postup

Mouku smícháme se sodou, solí a kakaem.

Celé vejce ušleháme s cukrem a olejem do pěny. Postupně zašleháme vanilkový extrakt a střídavě po částech sypkou směs a podmáslí.

Těsto rozdělíme do 12 muffinových košíčků a upečeme 18-20 minut při 170-180°C. Necháme vychladnout.

Rozlámanou čokoládu zalijeme horkou smetanou a necháme rozpustit. Vymícháme dohladka a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty přidáme mascarpone a vyšleháme krém.

Do vychladlých dortíků vyhloubíme důlky lžičkou nebo k tomu určeným děrovačem.

Důlky naplníme pomocí cukrářského sáčku krémem.

Do zbylého krému vešleháme změklé máslo a tímto krémem potřeme horní vyboulenou stranu dortíků. Dáme ztuhnout do ledničky.

Kousek marcipánu obarvíme narůžovo, větší kousek kakaem nahnědo. Z neobarveného marcipánu vykrájíme kolečka vhodné velikosti a potáhneme povrch dortíků.

Zbylým marcipánem dozdobíme podle obrázku.

Čokoládové dortíky
Čokoládové dortíky
Čokoládové dortíky
Čokoládové dortíky
Čokoládové dortíky
Čokoládové dortíky
Čokoládové dortíky
Čokoládové dortíky
Čokoládové dortíky

zdroj:www.vikendovepeceni.cz

Přidáno: 27.10.2015