Čokoládové řezy
Ingredience
těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 2 - 3 lžíce kakaa, hladké mouky tolik aby jí bylo i s kakaem 150 g, 5 lžic oleje
krém: 150 g másla, 30 g hladké mouky, 250 ml mléka, 100 g moučkového cukru, 100 g hořké čokolády
dále: čokoládová poleva, čokoládová rýže
Postup
Bílky s cukrem šleháme dokud nevznikne tuhý sníh. Po jednom postupně vešleháme žloutky a po lžících olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 8 - 10 minut. Necháme vychladnout. Připravíme čokoládový krém. Studený hnědý piškot podélně rozkrojíme na čtvrtiny. Dva pruhy natřeme krémem a na každý položíme jeden suchý pruh. Každý pás potřeme krémem i z boku a shora. Boky obalíme čokoládovou rýží. Dáme vychladit. Po ztuhnutí krému polijeme povrch obou kusů rozpuštěnou (ne horkou) čokoládovou polevou a necháme ztuhnout (případně před ztuhnutím položíme do polevy ozdobu). Než poleva ztuhne úplně, rozkrájíme každý pás na trojúhelníčky. Nakonec dozdobíme krémem (pokud máme, můžeme použít bílý).


Přidáno: 22.9.2007