Druhý zeesanový pokus

Ingredience

korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 140 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
náplň: višňový gel, 2 lžíce rumu, 250 ml smetany ke šlehání, 125 g jogurtového zeesanu, 80 g hořké čokolády

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vešleháme olej a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Upečeme na menším plechu na papíře na pečení (200°C, 10 minut).
2 lžíce višňového gelu rozmixujeme se dvěma lžícemi rumu a dvěma lžícemi vody dohladka. Tuto řídkou kašovitou hmotu rozetřeme na vychladlý korpus (vsákne se).
Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s 250 ml vody a tuto hmotu smícháme s polotuhou smetanou. Elektrickým šlehačem ušleháme dohusta. Nakonec krátce vešleháme vrchovatou lžíci višňového gelu.
Hmotu rozetřeme na korpus a posypeme strouhanou čokoládou. V chladu necháme ztuhnout (stačí dvě hodiny).
Jogurtový zeesan a višňový gel jsou výrobky firmy Zeelandia. V obchodech se neprodávají, je třeba je zakoupit přímo u výrobce nebo jeho obchodních zástupců.

Druhý zeesanový pokus
Druhý zeesanový pokus
Druhý zeesanový pokus
Druhý zeesanový pokus
Druhý zeesanový pokus

Přidáno: 7.6.2009