Hvězdičková střecha
Ingredience
těsto: 175 g hladké mouky, 2 rovné lžičky prášku do pečiva, 100 g moučkového cukru, 75 g změklého másla, 3 vejce, 1 lžíce mléka
náplň: 1 balíček krémové čokoládové náplně Dr. Oetker, 200 ml studeného mléka, 3 lžíce moučkového cukru, 125 g změklého másla, 170 g višňového džemu
dále: 60 g marcipánu
Postup
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a s cukrem.
Přidáme máslo, vejce, mléko a ručním elektrickým šlehačem vyšleháme dohladka. Je-li těsto příliž husté, přidáme trochu mléka.
Těsto rozetřeme na plech (40x30 cm) vyložený papírem na pečení. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme (cca 12 minut). Necháme vychladnout.
Do studeného mléka nasypeme prášek a šleháme na nejvyšší obrátky 4 minuty, vznikne hustý krém. Přidáme změklé máslo a společně vyšleháme dohladka.
Vychladlý upečený plát rozkrájíme na pruhy široké 12, 10, 8, 5 a 3 cm. Všechny potřeme džemem.
Nejširší pruh potřeme krémem, přiložíme další, potřeme a tak poskládáme celou střechu.
Zbylý krém vložíme do cukrářského pytlíku a střechu pokryjeme malými pusinkami.
Uložíme do ledničky ztuhnout.
Marcipán rozválíme, vykrájíme hvězdičky různých velikostí a ozdobíme jimi střechu.










zdroj: Receptář Dr. Oetker
Přidáno: 7.11.2014