Jahodovo-banánové řezy

Ingredience

těsto: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160 g hladké mouky, 1 lžíce kakaového prášku
jahodová náplň: 300 g smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu, 100 ml vody, 1 vanilkový cukr
banánová náplň: stejná, jenom místo jahodového zeesanu banánový
dále: rum, 80 g hořké čokolády

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Zašleháme žloutky a olej, zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut).

Náplň: smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. V jiné míse rozšleháme metličkou zeesan s vodou a postupně přidáme smetanu. Společně ušleháme dotuha.

Vychladlý piškotový plát pokropíme rumem. Rovnoměrně roztřeme jahodovou náplň. Pak připravíme banánovou a rozetřeme na jahodovou. Nakonec hustě posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.

Jahodovo-banánové řezy
Jahodovo-banánové řezy
Jahodovo-banánové řezy

Přidáno: 27.3.2010