Kokosovo-ananasový řez

Ingredience

těsto: 300 g bílků, špetka soli, 180 g moučkového cukru, 200 g strouhaného kokosu, 100 g polohrubé mouky

krém: 500 g smetany ke šlehání, 500 g tvarohu, 5-6 vrchovatých lžic moučkového cukru, 1 velká plechovka ananasového kompotu (850 g)

dále: bílý rum na pokapání korpusu, kokos na posypání

Postup

Bílky se špetkou soli ušleháme. Až se utvoří bílý sníh, přidáme cukr a došleháme dotuha.

Do sněhu zlehka vmícháme kokos smíchaný s moukou. Těsto rozetřeme na plech (30x40 cm) vyložený papírem na pečení. Pečeme při 200°C 10-12 minut do lehkého zrůžovění.

Upečený plát necháme vychladnout. Vychladlý sloupneme z papíru a podélně rozkrojíme na tři stejně široké pruhy.

Ananas scedíme, pokrájíme na drobné kousky a necháme důkladně okapat.

Do mísy vyklopíme tvaroh, přidáme smetanu, cukr a všechno dohromady ušleháme na hladký hustý krém. Nakonec do krému vmícháme okapaný ananas.

Pás těsta pokropíme rumem, natřeme na něj třetinu krému a přiložíme další pruh. Postup opakujeme, poslední vrstva je krém. Částí krému potřeme i boky dezertu. Nakonec povrch posypeme kokosem.

Moučník uložíme do ledničky, podáváme vychlazený.

zdroj: www.toprecepty.cz (mírně upraveno)

Přidáno: 21.2.2021