Kremeše 2
Ingredience
500 g lístkového těsta, 1 litr mléka, 3 zlaté klasy (nebo vanilkové pudinkové prášky), 3 celá vejce, 5 lžic krystalového cukru, 250 g másla, 500 ml smetany ke šlehání, 2 sáčky ztužovače šlehačky (smetafix), 4 sáčky vanilkového cukru
Postup
Těsto rozpůlíme a každou část rozválíme na velikost velkého plechu.
Jednu placku položíme na převrácený čistý plech a upečeme (200°C, cca 10 minut) do zrůžovění.
Druhou placku položíme na plech a rozkrájíme na čtverečky (6x6 cm). Upečeme stejně.
V hrnku mléka rozmícháme krémový prášek. Ve zbytku mléka rozkvedláme žloutky, přidáme cukr a zahřejeme. Do horkého vlijeme obsah hrnku a vaříme do zhoustnutí.
Do horkého pudinku vmícháme sníh ušlehaný z bílků, na povrch položíme pár tenkých plátků másla a necháme vychladnout.
Máslo se dvěma vanilkovými cukry ušleháme do pěny a po lžících pomalu zašleháme vychladlý pudink.
Smetanu ušleháme se zbývajícími vanilkovými cukry a ztužovači dotuha.
Na upečený plát těsta rozetřeme nejdřív krém a pak šlehačku.
Na povrch naskládáme upečené čtverečky a dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe do druhého dne.
Ztuhlý zákusek krájíme podle čtverečků.
zdroj: varecha.pravda.sk
Přidáno: 30.4.2012