Kremrole s likérovým krémem

Ingredience

500 g listového těsta, 1 žloutek + 1 lžíce vody

krém: 400 ml mléka, 4 lžíce krystalového cukru, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 vanilkový cukr, 250 g změklého másla, 4-5 lžic vaječného likéru

moučkový cukr na posypání

Postup

Těsto rozdělíme na poloviny. Každou část postupně rozválíme natenko, nakrájíme na dlouhé (30 cm) použky o šířce 2-2,5 cm. Každý proužek namotáme na kovovou trubičku a uložíme na plech.

Na plechu trubičky potřeme žloutkem rozmíchaným se lžící vody.

Plech s trubičkami vložíme do trouby vyhřáté na 250°C a pečeme je 8-10 minut.

V půl hrnku mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko zahřejeme, přidáme cukr, mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání uvaříme pudink. Necháme ho vychladnout.

K vychladlému pudinku přidáme vanilkový cukr, 3 lžíce likéru, změklé máslo a elektrickým šlehačem ušleháme hladký nadýchaný krém. Podle chuti můžeme přidat další likér.

Vychladlé trubičky naplníme krémem a posypeme moučkovým cukrem.

Přidáno: 12.4.2020