Mandarinkový řez

Ingredience

těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 5 lžic oleje
krém: 250 ml šťávy z mandarinkového kompotu, 25 g gustinu, 200 g másla, 100 g moučkového cukru
dále: 2 plechovky mandarinek, 1 sáček čirého dortového želé, strouhaný kokos

Postup

Bílky s cukrem šleháme dokud nevznikne tuhý sníh. Po jednom postupně vešleháme žloutky a po lžících olej. Lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 8 - 10 minut. Necháme vychladnout. Z mandarinkové šťávy a gustinu uvaříme hustou kaši. Máslo s cukrem ušleháme do pěny a po lžících vešleháme vychladlou kaši. Studený piškotový plát rozřízneme podélně na čtvrtiny. Dva pruhy potřeme krémem a přiklopíme nenatřeným pruhem. Oba pásy potřeme i z boku a shora. Boky obalíme kokosem. Na horní straně vytvoříme po obou stranách ozdobné okraje z krému a dáme do ledničky ztuhnout. Pak mezi okraje naskládáme okapané mandarinky a zalijeme částečně zchladlým dortovým želé, které připravíme podle návodu na obalu. Řezy krájíme až v ledničce pořádně ztuhne želé.

Mandarinkový řez

Přidáno: 22.9.2007