Maxi kremrole

Ingredience

2 dávky těsta na Jarmilčiny kremrole

krém: 300 g cukru krupice, 150 g bílků, 100 g vody, 1 vanilkový lusk

moučkový cukr na ozdobu

Postup

Vyrobíme 2 dávky těsta podle tohoto receptu.

Zavařovací 4litrovou sklenici obalíme alobalem.

Jedno těsto rozválíme na velký obdélník a rozkrájíme ho na proužky dlouhé 50 cm, široké 3,5-4 cm. konec každého proužku potřeme lehce vodou, budou tak lépe držet slepené.

Proužky těsta obtáčíme kolem zavařovací sklenice, slepujeme je dole navhlčeným koncem. Další proužek pokládáme tak, aby částečně překrýval předcházející proužek. Takto pokryjeme celou sklenici (jen její rovnou část) a uložíme ji na mokrý plech spoji dolů. Lehce ji na plech přimáčkneme, vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme asi 10 minut. Potom teplotu ztlumíme na 180°C a dopečeme do zezlátnutí maxikremrole, asi 20 minut.

Z druhé části těsta upečeme klasické trubičky.

Na krém svaříme vodu s 200 g cukru na bublinu (115-118°C).

Bílky se zbývajícím cukrem a vyškrábnutou dření z vanilkového lusku ušleháme. Až vznikne bílý sníh, tenkým pramínkem k němu za stálého šlehání přiléváme horký cukrový rozvar. Dále šleháme, až vznikne vlažný pevný sníh.

Sněhem naplníme pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou malé kremrole. Posypeme je moučkovým cukrem a naskládáme do velké kremrole.

Nakonec velkou kremroli pocukrujeme.

Přidáno: 22.2.2020