Medové řezy

Ingredience

těsto: 500 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 150 g hery, 2 celá vejce, 4 polévkové lžíce medu, 1 rovná lžička sody, špetka soli
krém: 1 vanilkový cukr, 2 lžíce polohrubé mouky, 250 ml mléka, 3 žloutky, 100 g hořké čokolády, 2 - 3 lžíce nutelly, 375 g ( 1 a 1/2 kostky) másla, 1 polévková lžíce medu, 2 lžíce rumu, 3 lžíce moučkového cukru
dále: mleté ořechy, rum

Postup

Tuk necháme rozpustit, přidáme k němu med, sodu a zamícháme. Teplé vlijeme do mouky se špetkou soli, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na 4 stejné díly. Každý díl vyválíme na placku velikosti plechu a na papíře na pečení upečeme dorůžova (při 180°C asi 5 minut). Osvědčilo se mi rozvalovat těsto rovnou na papíře, se kterým jsem ho pak přetáhla na plech. Upečené pláty po vychladnutí ztvrdnou.
Krém: Čokoládu nastrouháme. Z mléka, žloutků, vanilkového cukru a mouky uvaříme hustou kaši. Do hotové vmícháme polovinu nastrouhané čokolády. Necháme vychladnout. Máslo, cukr, med a rum vyšleháme do pěny a po lžících zašleháme kaši a nutellu.
Jeden upečený plát potřeme rumem a čtvrtinou krému. Na krém položíme druhý plát, potřeme rumem, další čtvrtinou krému, totéž uděláme i se třetím a čtvrtým plátem. Krém na horním plátu hustě posypeme mletými ořechy smíchanými se zbytkem strouhané čokolády. Uložíme do ledničky a 2 - 3 dny necháme uležet. Před podáváním ostrým nožem zarovnáme okraje a nakrájíme na řezy.

Medové řezy
Medové řezy
Medové řezy
Medové řezy
Medové řezy
Medové řezy
Medové řezy

zdroj: www.recepty.czweb.org

Přidáno: 23.2.2008