Medové řezy s polevou
Ingredience
těsto: 2 větší nebo 3 malá vejce, 160 g krystalového cukru, 80 g změklého másla, 2 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 lžíce sody
krém: 500 ml mléka, 6 lžic hladké mouky, 250 g másla, 150 g moučkového cukru
poleva: 120 g hořké čokolády, 70 g ztuženého tuku (omega, iva, ...)
Postup
Oba druhy mouky a sodu smícháme.
Do většího hrnce nalijeme vodu a postavíme na něj menší hrnec tak, aby se vody nedotýkal. Vodu přivedeme k varu.
Do menšího hrnce dáme celá vejce, cukr, med, skořici, máslo a nad párou šleháme do pěny 10-15 minut.
Horkou směs nalijeme do mouky a vypracujeme hladké těsto.
Rozdělíme je na tři díly a každý rozválíme na pomoučeném papíře na pečení na velikost plechu (40x30 cm). Postupně je upečeme (200°C, cca 5 minut).
Upečené pláty ihned po vytažení z trouby stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.
V části mléka rozkvedláme mouku a smícháme se zbylým mlékem. Za stálého míchání přivedeme k varu a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.
Máslo ušleháme s cukrem do pěny, po lžících zašleháme vychladlou kaši.
Na jednu upečenou placku rozetřeme polovinu krému, zakryjeme druhou plackou a na ni rozetřeme druhou polovinu krému. Přikryjeme třetím plátem, zatížíme a uložíme do ledničky na 24 hodin.
Čokoládu s tukem zahřejeme ve vodní lázni a umícháme hladkou polevu. Tu nalijeme na povrch moučníku (na holý horní plát) a rozetřeme.
V pokojové teplotě necháme zatuhnout a ještě než ztuhne úplně, rozkrájíme moučník na řezy.
Skladujeme v ledničce, nejlepší jsou až další den (až pláty pořádně navlhnou).











Přidáno: 27.9.2015