Medový krémeš

Ingredience

těsto: 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1 lžička sody, 2 vejce, 2 lžíce rumu, 1 lžíce medu, 50 g hery
krém: 1 l mléka, 2 sáčky vanilkového pudinku, 2 žloutky, 4 lžíce polohrubé mouky, 2-3 lžíce rumu, 250 g másla, 150 g cukru
šlehačka: 500 ml rostlinné smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru

Postup

Z uvedených surovin na vále zpracujeme hladké měkké těsto. Rozdělíme je na dvě poloviny a každou rozválíme na velikost plechu (30x40 cm). Na papíře na pečení upečeme do mírného zhnědnutí (180°C, 5-7 minut). Necháme vychladnout.

V části mléka rozkvedláme pudinkový prášek, mouku a žloutky. Tuto směs vlijeme do teplého zbylého mléka a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout.

Uvařenou vlažnou kaši přemístíme do mísy, přidáme cukr, na kousky pokrájené změklé máslo a důkladně vyšleháme na hladký krém. Podle chuti přidáme rum.

Krém natřeme rovnoměrně na jednu upečenou placku. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a rozetřeme na krém. Přikryjeme druhým upečeným plátem a dáme do ledničky rozležet na několik hodin, nejlépe do druhého dne.

Medový krémeš
Medový krémeš
Medový krémeš
Medový krémeš
Medový krémeš
Medový krémeš
Medový krémeš

Přidáno: 16.3.2013