Moučník á la cheesecake
Ingredience
korpus: 250 g kakaových sušenek (např. bebe), 180 g másla
náplň: 500 g tvarohu, 450 g smetany ke šlehání, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g moučkového cukru, šťáva z 1 citronu, 1 želatinový ztužovač
dále: dortové želé čiré, čokoládové ozdoby
Postup
Formu o průměru 23 cm vyložíme papírem na pečení.
Sušenky nastrouháme a dobře promícháme s rozpuštěným máslem. Tuto drobivou hmotu napěchujeme na dno formy. Dáme zapéct na 10 minut do trouby vyhřáté na 180°C. Necháme vychladnout.
Tvaroh rozmícháme s 200 ml smetany. Přidáme cukr a citronovou šťávu.
250 ml smetany ušleháme dotuha. Ztužovač podle návodu na sáčku rozšleháme se 100 ml vody.
Ušlehanou smetanu vmícháme do tvarohu a takto vzniklou hmotu po částech vmícháme do ztužovače s vodou. Důkladně promícháme a urovnáme na vychladlý korpus.
Dáme ztuhnout do ledničky.
Želé připravíme podle návodu na sáčku (uvařit s cukrem v 250 ml vody), necháme trochu zchladnout a nalijeme na povrch tvarohu.
Po vychlazení v ledničce moučník libovolně ozdobíme.






Přidáno: 9.4.2012