Odpalované banánky
Ingredience
těsto: 520 ml mléka, větší špetka soli, 200 g hery, 320 g hladké mouky, 8 vajec
krém: 200 g vanilmixu, 600 ml vody, 3 lžíce rumu, 250 g másla
na potření: 80 g čokolády na vaření, 2 lžíce mléka, oříšek másla
Postup
V teplém osoleném mléce necháme rozpustit heru. Přivedeme k varu, plotýnku ztlumíme na nejnižší stupeň, vsypeme naráz všechnu mouku a za stálého míchání odpalujeme, až vznikne hladké lesklé těsto, které se nelepí na hrnec. Přemístíme je do mísy a necháme vychladnout.
Do vychladlého těsta postupně po jednom zapracujeme celá vejce.
Těsto vkládáme lžící do cukrářského pytlíku s kovovou špičkou a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme banánky.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po 10 minutách ztlumíme na 190°C a dopečeme dorůžova, 10-15 minut.
Ještě vlažné banánky rozkrojíme ostrým nožem a necháme zcela vychladnout.
Vanilmix rozmícháme s vodou a rumem a necháme 10 minut ustát. Pak přidáme 4-5 lžic moučkového cukru, změklé máslo a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladký krém.
Do dolní části banánků nastříkáme sáčkem s ozdobnou špičkou krém. Horní část potřeme čokoládou rozpuštěnou s mlékem a máslem a položíme na krém.
Necháme vychladit.
1 dávka - 45 ks





Přidáno: 13.8.2011