Odpalované střapečky
Ingredience
těsto: 250 ml vody, 100 g 100% tuku, 150 g hladké mouky, 4 vejce
krém: 500 ml mléka, 50 ml rumu, 1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku, 125 g másla, 100 g moučkového cukru
Postup
Vodu s tukem přivedeme k varu. Do vařící nasypeme naráz všechnu mouku a na horké plotýnce mícháme, dokud nevznikne hladké lesklé těsto, které se nelepí na nádobu.
Odstavíme a necháme vychladnout.
Do vychladlého po jednom vmícháme celá vejce.
Těsto nabíráme lžičkou a na plech vyložený papírem na pečení děláme malé hromádky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 240°C, po 10 minutách ztlumíme na 210° a dopečeme dalších 15-20 minut.
Po rozkrojení musí být pečivo uvnitř suché.
Ještě teplé kousky ostrým nožem vodorovně rozkrojíme.
Po vychladnutí naplníme krémem. Skladujeme v ledničce. Před podáváním pocukrujeme.
Krém: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.
Máslo s cukrem důkladně ušleháme a po částech zašleháme vlažný pudink.




podle dorty.artmama.cz
Přidáno: 11.12.2010