Odpalované střapečky

Ingredience

těsto: 250 ml vody, 100 g 100% tuku, 150 g hladké mouky, 4 vejce
krém: 500 ml mléka, 50 ml rumu, 1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku, 125 g másla, 100 g moučkového cukru

Postup

Vodu s tukem přivedeme k varu. Do vařící nasypeme naráz všechnu mouku a na horké plotýnce mícháme, dokud nevznikne hladké lesklé těsto, které se nelepí na nádobu.

Odstavíme a necháme vychladnout.

Do vychladlého po jednom vmícháme celá vejce.

Těsto nabíráme lžičkou a na plech vyložený papírem na pečení děláme malé hromádky.

Vložíme do trouby vyhřáté na 240°C, po 10 minutách ztlumíme na 210° a dopečeme dalších 15-20 minut.

Po rozkrojení musí být pečivo uvnitř suché.

Ještě teplé kousky ostrým nožem vodorovně rozkrojíme.

Po vychladnutí naplníme krémem. Skladujeme v ledničce. Před podáváním pocukrujeme.

Krém: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.

Máslo s cukrem důkladně ušleháme a po částech zašleháme vlažný pudink.

Odpalované střapečky
Odpalované střapečky
Odpalované střapečky
Odpalované střapečky

podle dorty.artmama.cz

Přidáno: 11.12.2010