Oříškové a kokosové miniroládky
Ingredience
kokosové: 4 bílky, 85 g krystalového cukru, 40 g hladké mouky, 30 g kokosu
oříškové: 4 bílky, 85 g krystalového cukru, 40 g hladké mouky, 50 g strouhaných lískových oříšků
krém: 250 g másla, 4-5 lžic moučkového cukru (podle chuti), 1 sáček vanilkového pudinku, 400 ml mléka, 4 lžíce kokosu, 5 lžic strouhaných lískových oříšků
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s kokosem (oříšky).
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.
Upečený plát stáhneme i s papírem z plechu a rozpůlíme ho. Každou půlku položíme na čistý papír a i s ním ještě zatepla svineme. Necháme vychladnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po lžících zašleháme vlažný pudink.
Hotový krém rozdělíme na poloviny, do jedné vmícháme kokos a do druhé oříšky.
Roládky rozvineme, kokosové potřeme kokosovým krémem a oříškové oříškovým. Od každého krému si necháme 2 lžíce bokem.
Svinuté roládky potřeme krémem i zvenku a obalíme v kokosu (oříšcích). Krájíme po vychlazení.








Přidáno: 19.10.2012