Pistáciové bebe řezy

Ingredience

těsto: 4 vejce, 160 g krystalového cukru, 2 lžíce oleje, 2 lžíce vody, 160 g hladké mouky
pudink: 3 sáčky pudinku Dr. Oetker Jemná pistácie, 1 l mléka, 5 lžic krystalového cukru
dále: po jednom balíčku světlých a hnědých sušenek Bebe, 400 ml smetany ke šlehání, 1 pomerančová galaretka + 300 ml vody, 2-3 lžíce moučkového cukru

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně do sněhu zašleháme žloutky, olej a vodu. Nakonec vařečkou zlehka vmícháme prosátou mouku.

Těsto urovnáme na hlubší plech a upečeme (200°C, cca 15 minut). Necháme vychladnout.

Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink. Ještě horký nalejeme na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřeme.

Na pudink naskládáme sušenky a necháme vychladnout.

Galaretku nasypeme do převařené horké (ne vařící) vody a rozmícháme do úplného rozpuštění. Necháme vychladnout. Až je studená, ušleháme smetanu se lžící cukru dotuha. Přilijeme studenou galaretku a krátce zašleháme. Podle chuti můžeme dosladit.

Smetanu rovnoměrně rozetřeme na sušenky a moučník uložíme do ledničky, kde ho necháme do druhého dne uležet.

Pistáciové bebe řezy
Pistáciové bebe řezy
Pistáciové bebe řezy
Pistáciové bebe řezy

Přidáno: 21.1.2012