První zeesanový pokus

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 300 g hladké mouky, 2 lžíce kakaového prášku, 8 lžic oleje
náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 250 g jogurtového zeesanu, 500 ml vody, višňový gel (cca 8 lžic), rum, strouhaná čokoláda nebo čokoládová rýže

Postup

Podle základního receptu upečeme korpus na malém hlubším plechu nebo v dortové formě (použila jsem čtvercovou 30x30 cm).
Vychladlý korpus jednou vodorovně rozřízneme.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan smícháme s vodou a prošleháme (ruční metličkou). Obě hmoty smícháme a společně prošleháme.
Dolní část korpusu podle chuti pokropíme rumem a potřeme vrstvou višňového gelu. Na gel natřeme většinu zeesanové šlehačky a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Zbytkem šlehačky potřeme povrch moučníku a posypeme strouhanou čokoládou nebo jiným zdobením.
Jogurtový zeesan a višňový gel jsou výrobky firmy Zeelandia. V obchodech se neprodávají, je třeba je zakoupit přímo u výrobce nebo jeho obchodních zástupců.

První zeesanový pokus
První zeesanový pokus
První zeesanový pokus
První zeesanový pokus
První zeesanový pokus
První zeesanový pokus

Přidáno: 5.6.2009