Semifreda s jahodami

Ingredience

korpus: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 150 g hladké mouky, 10 g kakaového prášku
náplň: 250 g smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu, 100 ml vody, 1 vanilkový cukr
na ozdobení: ušlehaná šlehačka, jahody, čokoládové ozdoby

Postup

Připravíme těsto na korpus a upečeme na velkém plechu. Necháme vychladnout. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou rozšleháme metličkou, postupně vmícháme poloušlehanou smetanu a došleháme dotuha. Vykrajovátkem vykrájíme z korpusu potřebné tvary a vložíme do formy. Zbytek formy naplníme jahodovou šlehačkou (lžičkou nebo cukrářským pytlíkem), stěrkou uhladíme povrch a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlé zákusky opatrně zespodu vytlačíme z formy a libovolně dozdobíme. Na tuto dávku těsta je třeba dvojnásobná náplň, nejlépe dvě různé příchutě. 64 ks

Semifreda s jahodami
Semifreda s jahodami
Semifreda s jahodami
Semifreda s jahodami
Semifreda s jahodami
Semifreda s jahodami
Semifreda s jahodami
Semifreda s jahodami

Přidáno: 29.1.2010