Tvarohovo-čokoládové kostky
Ingredience
těsto: 6 vajec, 150 g cukru, 150 g hladké mouky, 1 čokoládový pudink, 1 lžička prášku do pečiva, 2 lžíce kaka
krém: 400 g tvarohu, 500-1000 ml smetany ke šlehání (podle potřeby), cukr podle chuti, 200 g hořké čokolády
na ozdobení: tyčinka margot (100 g)
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Zašleháme žloutky. Mouku smíchanou s pudinkovým práškem, kakaem a práškem do pečiva prosejeme k vaječné pěně a vařečkou dobře promícháme.
Těsto urovnáme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme (200°C, 10 minut). Necháme vychladnout.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Do mísy dáme tvaroh, podle chuti osladíme (asi 5 lžic cukru), přilijeme část smetany a elektrickým šlehačem ušleháme na hustý hladký krém. Smetanu přidáváme podle potřeby, až má krém vhodnou hustotu.
Nakonec do krému vešleháme vlažnou rozpuštěnou čokoládu.
Krém rozetřeme na upečený piškot a posypeme nastrouhanou margotkou.
Na několik hodin uložíme do ledničky a pak krájíme na kostky.




Přidáno: 4.11.2012