Tvarohový kremeš

Ingredience

těsto: 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 150 g hery, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 vejce
tvarohový krém: 500 g tvarohu (ne z vaničky), 120 g cukru krupice, 500 ml mléka, 100 ml oleje, 4 žloutky, 1 celé vejce, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vanilkový cukr
na povrch: 5 bílků, špetka soli, 6 lžic cukru krupice

Postup

Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Do důlku rozklepneme vejce a dokola nakrájíme na kousky heru. Rukama zpracujeme hladké měkké těsto. Rozválíme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, zvýšíme okraje.

Do vyšší nádoby dáme asi polovinu mléka a všechny ostatní suroviny na krém. Elektrickým šlehačem rozšleháme dohladka a postupně přilijeme zbylé mléko.

Krém nalijeme na těsto na plechu a plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15-20 minutách (až začnou růžovět okraje těsta) teplotu ztlumíme na 150°C a začneme šlehat bílky se špetkou soli. Během šlehání postupně přidáváme cukr. Až vznikne tuhý lesklý sníh, vytáhneme plech z trouby, sníh rovnoměrně rozetřeme na povrch moučníku a vrátíme do trouby. Dopečeme 10-15 minut do lehkého zhnědnutí sněhu. Krájíme až po vychladnutí.

Tvarohový kremeš
Tvarohový kremeš
Tvarohový kremeš
Tvarohový kremeš
Tvarohový kremeš
Tvarohový kremeš
Tvarohový kremeš

Přidáno: 13.1.2013