Játra s vejci na žampionech
Ingredience
500 g kuřecích jater, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 200 g žampionů, 4 vejce, sůl, mletý pepř, mletý kmín, pažitka
Postup
Játra odblaníme, opereme, osušíme a nakrájíme na kousky. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony a za stálého míchání smažíme.
Až žampiony trochu zmenší objem, přidáme játra, opepříme, okmínujeme a opékáme do změknutí a zezlátnutí.
Až jsou játra měkká, přilijeme na pánev vejce, osolíme a za častého zamíchání necháme vejce srazit.
Nakonec vmícháme posekanou pažitku.
Podáváme s pečivem.


Přidáno: 8.4.2011