Kotlety na žampionech
Ingredience
4-6 vepřových kotlet, sůl, tymián, česnek, hladká mouka, 200-300 g žampionů, 2 vejce natvrdo, olej
Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, lehce posypeme tymiánem a zlehka z každé strany namočíme do hladké mouky. Na rozpáleném oleji prudce opečeme a vyndáme z pánve. Ve výpeku opečeme žampiony pokrájené na větší kousky. Zaprášíme lžící mouky, rozmícháme, podlijeme horkou vodou a přidáme opečené kotlety. Pod pokličkou podusíme doměkka.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Na hromádku kaše položíme maso, přelijeme omáčkou se žampiony a ozdobíme kolečky vajíčka.
Podáváme se zeleninovým salátem.



zdroj: Jana z VM
Přidáno: 26.9.2009