Kuřecí prsa s pórkem a žampiony
Ingredience
4 kuřecí prsní řízky, olej, sůl, grilovací koření (nebo jiné oblíbené), 1 velký pórek, 400 g žampionů, 2 lžíce másla, mletý pepř
Postup
Omyté a osušené maso potřeme z obou stran olejem a posypeme kořením. Tenderizérem propícháme (není nutné). Naskládáme do misky a necháme hodinu uležet.
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky.
Na pánvi zahřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme žampiony do změknutí. Lehce osolíme a opepříme.
Stejným způsobem připravíme pórek a pak ho smícháme se žampiony. Nesmažíme úplně doměkka, pórek i žampiony by měly zůstat lehce křupavé.
Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran maso dozlatova.
Na talíř položíme opečené maso a hromádku pórku se žampiony. Jedlíkům můžeme přidat pár opečených brambor.



Přidáno: 9.11.2014