Andulčina cuketa

Ingredience

500 g kuřecích prsou, 1 střední cuketa, 1 cibule, 1 paprika, kousek pórku, olej, sůl, adžika (nebo jiné oblíbené koření), drcený kmín, 150 g tvrdého sýra, 250 g těstovin

Postup

Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem a scedíme.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostičky, okořeníme a za stálého míchání opečeme doměkka. Pak osolíme a přidáme na kousky pokrájenou cuketu, papriku a pórek. Okmínujeme, promícháme, podlijeme trošičkou vody a asi pět minut podusíme. Pak vmícháme okapané těstoviny, směs přemístíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby (200°C).
Místo masa je možné použít houby, případně oboje.

Andulčina cuketa
Andulčina cuketa
Andulčina cuketa
Andulčina cuketa

zdroj: Anna Nepejchalová

Přidáno: 11.7.2009