Špenátová rybka
Ingredience
4 porce pangasa, 400 g sekaného špenátu, 1 cibule, 8 středních brambor, sůl, muškátový oříšek, mletý pepř, česnek, citronová šťáva, 1 lžíce hladké mouky, koření na ryby, 3 vejce, 150 g tvrdého sýra, olej
Postup
Brambory uvaříme ve slupce. Cibuli pokrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme a promícháme s celými vejci.
Porce ryby osušíme, z obou stran osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut uležet.
Rybu poprášíme kořením na ryby a na pánvi s trochou rozpáleného oleje z obou stran opečeme dozlatova. Vyjmeme z pánve a do výpeku nasypeme cibuli. Osmahneme do zesklovatění, zaprášíme moukou, posmažíme a přidáme špenát. Za stálého míchání krátce podusíme, podle potřeby přidáme trochu mléka. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a strouhaným muškátovým oříškem.
Čtyři zapékací misky (nebo jednu velkou) vytřeme olejem. Na dno dáme na kolečka pokrájenou bramboru, osolíme, rozetřeme lžíci špenátu. Na špenát uložíme porci ryby a přikryjeme zbytkem špenátu. Přikryjeme zbylými bramborami a na ně dáme vejce se sýrem.
Misky vložíme do vyhřáté trouby (200°C) a zapečeme do zezlátnutí povrchu.
Přidáno: 3.4.2010