Nudle

Ingredience

1 vejce, špetka soli, hrubá mouka

Postup

Na vál nasypeme malou hromádku mouky, tak aby se do ní dal udělat důlek akorát na jedno vejce. Přidáme špetku soli a do důlku rozklepneme vejce. Vidličkou promícháme a rukama zpracujeme pevné hladké tuhé těsto (není nutné zapracovat všechnu mouku, naopak když je těsto moc měkké mouky přidáme). Těsto rozválíme hodně na tenko a necháme částečně proschnout. Dělám to tak, že ho pověsím přes opěradlo židle, podložím čistou utěrkou, občas těsto otočím aby schnulo rovnoměrně z obou stran. Pozor - nepřesušit, pak by se drobilo. Suším asi hodinu, ale záleží na tloušťce rozválení.
Oschlou placku nakrájíme na obdélníčky, které postupně strkáme do nudlového mlýnku a meleme nudle. Necháme úplně uschnout a zaváříme do polévky, případně skladujeme v uzavřené krabici.
Kdo nemá mlýnek, může těsto nakrájet na delší pásky, nakládat je na sebe a nudle nakrájet nožem.

Nudle
Nudle
Nudle
Nudle
Nudle
Nudle

Přidáno: 12.7.2008