Babiččin štrůdl

Ingredience

těsto: 600 g hladké mouky, 3 vejce, 200 g rozpuštěného vlahého másla, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 1 lžíce octa, 7 lžic vlažné vody
náplň: strouhanka, strouhaná jablka, skořicový cukr, případně rozinky nebo ořechy

Postup

V míse promícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Přidáme všechno ostatní a zamícháme. Na vále vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme na tři části. Každou rozválíme na tenký plát, lehce posypeme prosátou strouhankou, poklademe nastrouhanými jablky a posypeme skořicovým cukrem. Můžeme přidat rozinky nebo sekané či mleté ořechy a zavineme. Upečeme dorůžova (všechny tři záviny se vlezou na plech).

Babiččin štrůdl

Přidáno: 26.12.2006