Višňový závin s čokoládou

Ingredience

těsto: 450 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžičky instantního droždí, špetka soli, 100 g krystalového cukru, 150 g rozpuštěného másla, 150 ml vlažného mléka, 2 vejce

dále: 80 g hořké čokolády, miska vypeckovaných višní, hrstka strouhanky

Postup

Mouku smícháme se solí, droždím a cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, celá vejce a vypracujme hladké těsto. Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a těsto necháme nakynout (asi hodinu).

Nakynuté těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rukama ho roztlačíme na obdélník.

Střed obdélníku posypeme strouhankou a na ni naskládáme višně. Hustě je posypeme na kousky posekanou čokoládou.

Přes višně přeložíme jednu stranu těsta. Druhou stranu rádýlkem nakrájíme na pásky široké asi 2 cm a přehneme je přes závin.

Na plechu necháme závin ještě asi 15 minut dokynout. Pak ho vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut do zezlátnutí.

Přidáno: 22.6.2019