Anglické suchárky
Ingredience
6 bílků, 200 g krystalového cukru, 200 g hladké mouky, 100 g lískových oříšků, 100 g mandlí, moučkový cukr na obalení
Postup
Z bílků a cukru ušleháme velmi tuhý sníh.
Do sněhu vmícháme prosátou hladkou mouku a po částech celé neloupané oříšky a mandle.
Dvě formy na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Urovnáme do nich těsto a upečeme dorůžova (180°C, asi 25 minut).
Upečené chlebíčky vyklopíme z forem a necháme vychladnout do druhého dne.
Další den je nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky (asi 3 mm), naskládáme je na suchý plech a vložíme ho do vyhřáté trouby (180°C). Plátky zapečeme do zrůžovění okrajů. Ještě vlažné je obalíme v moučkovém cukru a zlehka oklepeme.
Suchárků jsou dva velké plechy.


Přidáno: 26.12.2006