Domácí želé bonbóny
Ingredience
200 ml šťávy z libovolného ovoce (klidně i namíchat různé druhy), 10-15 g práškové želatiny, citronová šťáva, javorový nebo datlový sirup (případně jiné sladidlo podle zvyklostí - cukr, med, stévie, ...)
olej na vytření formiček (použila jsem sezamový)
Postup
Šťávu nalijeme do rendlíku a nasypeme do ní želatinu. Necháme 10 minut nabobtnat.
Potom postavíme na plotýnku a za stálého míchání zahříváme, dokud se želatina zcela nerozpustí. Nezahříváme moc, aby se nezničily vitamíny.
Ochutnáme a podle vlastní chuti doladíme citronovou šťávou, případně osladíme (u některých druhů není nic z toho nutné).
Rozlijeme do silikonových formiček (na pralinky, tvořítka na led, ... ) vytřených olejem a uložíme do ledničky na několik hodin.
Ztuhlé bonbóny z formiček opatrně vyloupneme.
Méně pracná varianta: tekuté želé nalijeme do větší formy (plechu, plastové krabice, ...) a po ztuhnutí nakrájíme nožem na kostičky, nebo vykrájíme libovolné tvary vykrajovátky na cukroví.





Přidáno: 5.8.2015