Kefírová galaretka
Ingredience
600 ml kefíru, 3 různé galaretky (použila jsem jahodovou, citronovou a angreštovou), piškoty, kompotované broskve
Postup
Jednu galaretku (jahodovou) důkladně rozmícháme v 200 ml převařené horké vody (ne vařící). Až je dokonale rozpuštěná, vmícháme 300 ml kefíru a necháme vychladnout.
Dno dortové formy pokryjeme piškoty a zalijeme trochou kefírové hmoty, jen tak, aby piškoty zůstaly na dně (při nalití veškeré hmoty by se zvedly a vyplavaly na povrch). Uložíme na chvíli do ledničky ztuhnout (tím se piškoty zafixují u dna) a pak dolijeme zbytek. V ledničce necháme ztuhnout. Na částečně ztuhlou hmotu naskládáme druhou vrstvu piškotů.
Zatím připravíme stejným způsobem druhou galaretku (citronovou) a vychladlou nalijeme na piškoty. Znovu necháme ztuhnout.
Třetí galaretku (angreštovou) rozmícháme ve 400 ml převařené horké vody a mícháme do úplného rozpuštění.
Na ztuhlou citronovou vrstvu naskládáme plátky broskví a zalijeme angreštovou galaretkou. Vychladíme do ztuhnutí.
Nožem opatrně objedeme okraj dortu a formu opatrně odstraníme.





zdroj: www.toprecepty.cz
Přidáno: 19.10.2011