Pečený jahodový tvaroh
Ingredience
300 g čerstvých jahod, 250 g nízkotučného tvarohu, 2 špetky skořice, 2 lžíce cukru, 2 vejce, šťáva z půlky citronu, 2 lžíce teplé vody, máslo na vymazání formy
Postup
Omyté jahody rozkrájíme na poloviny a zakápneme citronovou šťávou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
V misce rozmícháme tvaroh se žloutky, cukrem a skořicí. Přidáme 2 lžíce teplé vody a důkladně promícháme.
Zlehka vmícháme jahody a sníh. Přelijeme do máslem vymazané zapékací misky a vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme 20 minut při 220°C.
Podáváme vychladlé ozdobené lístkem meduňky.





zdroj: televizní pořad Babicovy dobroty
Přidáno: 5.6.2010