Červená čočka na zázvoru

Ingredience

500 g červené čočky, 2 cibule, kousek zázvoru velikosti palce (kdo ho rád, může i více), po lžičce římského kmínu celého i mletého, 1 chilli paprička, 1 lžička kurkumy, 200-250 g listového baby špenátu, olej

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Chilli papričku posekáme na drobné kousíčky.

Do hrnce nalijeme trošku oleje (2-3 lžíce) a na rozpáleném orestujeme cibuli společně se zázvorem a celým kmínem.

Až se koření rozvoní, vmícháme papričku a ještě 2-3 minuty restujeme.

Přilijeme asi 1 litr vody, přivedeme k varu a nasypeme do ní opláchnutou čočku. Pod pokličkou vaříme 8-10 minut.

Až začne čočka měknout, osolíme ji, přidáme mletý kmín, kurkumu, opraný špenát a povaříme ještě pár minut.

Podáváme s rýží nebo plackami.

Červená čočka na zázvoru
Červená čočka na zázvoru

zdroj: http://cestyschuti.wix.com/cestyschuti (upraveno)

Přidáno: 16.5.2015