Šafránové brambory
Ingredience
1 kg brambor, 1 lžička mletého šafránu, olivový olej, sůl
Postup
Brambory oloupeme a rozkrojíme na poloviny (pokud jsou velké, tak na čtvrtiny).
Nakrájené brambory vložíme do hrnce, osolíme a posypeme polovinou šafránu. Zalijeme vařící vodou, přivedeme co nejrychleji k varu a vaříme 7 minut.
Pak z brambor slijeme vodu a na dvě minuty je přikryjeme pokličkou. Pak hrncem několikrát zatřeseme (okraje brambor se roztřepí).
Mezitím zahřejeme troubu na 220°C a vložíme do ní plech, na který jsme nalili tenkou souvislou vrstvu oleje.
Zbytek šafránu rozetřeme s trochou oleje.
Až je olej na plechu rozpálený, nasypeme na něj brambory. Potřeme je šafránovým olejem a vložíme do trouby (na horní rošt) na 40 minut.
Podáváme jako přílohu k masu, případně můžeme jíst samotné se zeleninovým salátem.




zdroj: recepty.vareni.cz
Přidáno: 1.3.2015