Karbanátky se zelím a knedlíkem
Ingredience
libovolné maso (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí), sůl, mletý pepř, majoránka, mletá paprika, vejce, strouhanka nebo hladká mouka, kysané zelí - vše v množství podle hladu a chuti strávníků
Postup
Maso umeleme, ochutíme solí a kořením, promícháme s vejcem a zahustíme strouhankou nebo moukou. Utvoříme karbanátky a naskládáme je do olejem vytřeného pekáče nebo zapékací misky. Pak je přikryjeme vrstvou kysaného zelí. Pokud jsme zvyklí ho proplachovat vodou, tak jen málo, ať jídlo neztratí chuť. Přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení občas podlijeme vodou, aby na konci zůstalo v pekáči trochu šťávy.
Podáváme s knedlíkem.
zdroj: Jitka Tvrdoňová
Přidáno: 11.1.2009