Pečené maso se zelím a těstovinami

Ingredience

jakékoliv maso vhodné na pečení, nejlépe nějaké odřezky (použila jsem krůtí kýtu), 500 g kysaného zelí, 400 g těstovin, sůl, kmín, koření na pečené maso, olej

Postup

Osušené maso ze všech stran osolíme, okořeníme a vložíme do olejem vytřeného pekáčku. Podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka.
Měkké maso z pekáče vyjmeme a do výpeku zamícháme kysané zelí (kdo nerad moc kyselé, může zelí napřed propláchnout vodou a nechat okapat). Přikryjeme a vložíme zpátky do trouby asi na 20 minut (do změknutí zelí). Zatím maso pokrájíme na kousky a společně se zvlášť uvařenými těstovinami vmícháme do měkkého zelí v pekáči.

Pečené maso se zelím a těstovinami
Pečené maso se zelím a těstovinami

Přidáno: 28.12.2008