Vepřové kostky s haluškami v zelí
Ingredience
600 g vepřové kýty, 2 lžíce sádla, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, sůl, mletá paprika, mletý pepř, 1 malá hlávka zelí, kmín, halušky
Postup
Zelí nakrouháme a nasypeme do pekáče. Lehce osolíme a okmínujeme.
Na sádle zpěníme posekanou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a společně opečeme do zhnědnutí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme a vmícháme rozmačkaný česnek.
Obsah pánve rovnoměrně rozprostřeme na zelí v pekáči, podlijeme trochou vody a přikryté upečeme v troubě doměkka.
Zatím uvaříme halušky.
Až je maso měkké, halušky vmícháme k obsahu pekáče a podáváme.
Přidáno: 14.5.2011