Zelí se žampiony
Ingredience
1 malá hlávka zelí (cca 1 kg), 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1-2 mrkve (cca 200 g), 400 g žampionů, olivový olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín
Postup
Zelí nakrouháme na nudličky. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Oškrábanou mrkev nastrouháme nahrubo. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky.
Na 2-3 lžících oleje osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme rozmačkaný česnek, nastrouhanou mrkev a společně smažíme do mírného změknutí mrkve.
Přisypeme zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme a pod pokličkou dusíme 20 minut. Není třeba podlévat, zelí trochu vody pustí. Občas promícháme.
Na pánvičce na troše oleje osmažíme žampiony doměkka.
Až je zelí měkké, smícháme ho se žampiony.
Můžeme konzumovat samotné. Pro větší jedlíky smícháme s uvařenými těstovinami.
Přidáno: 4.11.2014