Dvoubarevné melounové nanuky
Ingredience
300 g dužniny vodního melounu, 300 g dužniny žlutého melounu, 6 lžic citronové šťávy, 6 lžic cukrového sirupu
Postup
Žlutý meloun bez jadérek nakrájíme na kostky, zalijeme citronovou šťávou a sirupem. Rozmixujeme dohladka.
Směs nalijeme do tvořítek na nanuky, aby sahala přibližně do poloviny. Dáme zmrazit asi na hodinu.
Zatím totéž provedeme s červeným melounem. Až žlutá směs zatuhne, doplníme formičky červenou hmotou. Zavíčkujeme a dáme zmrazit na několik hodin.
Tvořítka s hotovými zmrzlými nanuky na 10-15 s ponoříme do horké vody a nanuky zlehka vytáhneme ven.
12 ks
Cukrový sirup: 60 g vody a 60 g krystalového cukru společně povaříme 3-4 minuty. Necháme vychladnout. Pokud děláme nanuky častěji, můžeme si sirupu uvařit větší množství a skladovat v ledničce.
Přidáno: 10.8.2015