Hruškové nanuky s jogurtem
Ingredience
500 g zralých hrušek zbavených jádřinců, 80 g krystalového cukru, 7 hřebíčků, 0,5 lžičky skořice, špetka mletého badyánu, kousek citronové kůry, 250 g bílého jogurtu
Postup
Hrušky nakrájíme na kousky, zasypeme cukrem, kořením, přidáme citronovou kůru a na mírném plameni povaříme asi 5 minut. Občas zamícháme. Nepodléváme, hrušky vodu pustí. Uvařené hrušky necháme vychladnout.
Vytáhneme hřebíček a kůru (vyhodíme) a hrušky dohladka rozmixujeme.
Pyré promícháme s jogurtem a rozdělíme do tvořítek na nanuky. Dáme zmrazit na několik hodin.
Tvořítka s hotovými zmrzlými nanuky na 10-15 s ponoříme do horké vody a nanuky zlehka vytáhneme ven.
12 ks
Přidáno: 19.8.2015