Kávová zmrzlina

Ingredience

3 lžičky kávy Nescafé Classic, 100 ml vody, 1 lžíce krystalového cukru, 3 žloutky, 3 lžíce moučkového cukru, 100 ml smetany na vaření, 250 ml smetany ke šlehání

Postup

Kávu zalijeme horkou vodou, osladíme a necháme vychladnout.

Žloutky s moučkovým cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Přilijeme k ní vlažnou kávu a smetanu na vaření a ve vodní lázni šleháme až vznikne hustý krém (nejdřív hmota šleháním nabude - pozor na dostatečně velkou nádobu, potom klesne a zhoustne).

Ušlehaný krém necháme vychladnout.

Smetanu ke šlehání ušleháme dotuha, přidáme k ní kávový krém a společně vyšleháme na hladkou hmotu. V misce nebo plastové krabičce uložíme do mražáku a než zmrzne, každých 20 minut vidličkou promícháme.

Kávová zmrzlina
Kávová zmrzlina

Přidáno: 13.7.2010