Kávové nanuky

Ingredience

0,5 hrnku uvařené vychlazené silné kávy, 0,5 hrnku smetany ke šlehání, cukr (není nutné)

Postup

Kávu i smetanu rozdělíme na dvě nestejně velké části.

Do tvořítek na nanuky nalijeme po 1-2 lžičkách kávy a dáme na cca hodinu zamrazit.

Smícháme menší část kávy s větší částí smetany a větší část kávy s menší částí smetany. Tím získáme dvě "kávy" různého odstínu. Každou osladíme (nebo neosladíme) podle vlastní chuti.

Do tvořítek na ztuhlou kávu rozdělíme tmavší tekutinu a znovu dáme do mrazničky ztuhnout. Pozor, ať neztuhne moc, nešlo by tam pak zabodnout držátko.

Až je střední vrstva tuhá, rozdělíme nejsvětlejší část a zabodneme dřívka nebo jiná držátka (musí se zapíchnout do prostřední ztuhlé části, protože ta horní je v tuto chvíli tekutá).

Všechno uložíme do mražáku na několik hodin.

Tvořítka s hotovými zmrzlými nanuky na 10-15 s ponoříme do horké vody a nanuky zlehka vytáhneme ven.

Pokud hned nekonzumujeme, zabalíme do fólie a skladujeme v mražáku.

4 ks

Kávové nanuky
Kávové nanuky
Kávové nanuky
Kávové nanuky

Přidáno: 10.7.2015