Meruňkovo-jogurtové nanuky
Ingredience
500 g omytých vypeckovaných meruněk, 100 g vody, 80 g krystalového cukru, hrstka sušené levandule, 6 vrchovatých lžic hustého bílého jogurtu
Postup
Meruňky vložíme do pekáčku a na 20 minut dáme do trouby vyhřáté na 200°C, pak necháme vychladnout.
V kastrůlku zatím povaříme vodu s cukrem a levandulí asi 5 minut. Necháme vychladnout.
Vychladlý cukrový sirup přecedíme přes jemné sítko do misky.
K sirupu přidáme vychladlé meruňky a společně rozmixujeme dohladka.
Do každého tvořítka na nanuky dáme po lžíci rozmixované směsi.
Ke zbytku přidáme jogurt, dobře rozmícháme a nádobky doplníme 2-3 mm pod okraj.
Zavíčkujeme a dáme na několik hodin zmrznout.
Tvořítka s hotovými zmrzlými nanuky na 10-15 s ponoříme do horké vody a nanuky zlehka vytáhneme ven.
16 ks
Přidáno: 11.8.2015