Švestkové kořeněné nanuky
Ingredience
400 g odpeckovaných švestek, 100 g vody, 75 g třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, špetka mletého badyánu, špetka mletého hřebíčku, 1 lžička jemně strouhané pomerančové kůry, šťáva z 1 pomeranče
Postup
Do kastrolku dáme na kousky nakrájené švestky, cukr, koření a pomerančovou kůru. Zalijeme vodou a na mírném plameni mícháme, až se rozpustí cukr.
Pak přivedeme k varu a 5 minut pomalu povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
K vychladlé směsi přidáme pomerančovou šťávu a všechno dohromady rozmixujeme dohladka.
Směsí naplníme formičky, zasuneme dřívko a dáme na několik hodin zmrazit.
Tvořítka s hotovými zmrzlými nanuky na 10-15 s ponoříme do horké vody a nanuky zlehka vytáhneme ven.
12 ks
zdroj: kniha Neodolatelné nanuky (Sunil Vijayakar)
Přidáno: 13.8.2015