Škebličky
Ingredience
těsto: 250 g hladké mouky, 250 g smetolu (nebo másla), 1 vejce, 3 lžíce studené vody
náplň: 120 g mletých vlašských ořechů, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 50 g změklého másla
na obalení: moučkový cukr smíchaný s pomletým vanilkovým luskem
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a zabalené necháme do dalšího dne odpočívat v lednici.
Náplň připravíme důkladným promícháním všech přísad a necháme chvíli v ledničce (trochu zhoustne).
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 2 mm. Vykrajujeme kolečka, doprostřed každého položíme trošku náplně, kolečko přehneme a okraje přimáčkneme k sobě.
Pečeme na plechu s papírem na pečení 15 minut při 170-180°C, do mírného zezlátnutí.
Upečené škebličky obalujeme ještě teplé ve vanilkovém moučkovém cukru.
Přidáno: 8.12.2020