Francouzské kuřátko v kapustě

Ingredience

4 kuřecí stehna, 2-4 pikantní klobásky (podle velikosti), 400 g kapusty, 1 velký pórek, 1 velká mrkev, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 40 ml suchého bílého vína, 3 lžíce másla, sůl, pepř

Postup

Maso osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme máslo a maso prudce opečeme. Ke konci opékání přidáme klobásky (větší nakrájíme).

Opečené maso a klobásky vyjmeme z pánve a ve výpeku opečeme na větší kousky nakrájenou mrkev, cibuli, pórek a kapustu.

K zelenině přidáme kuře s klobáskami, 1 rozmačkaný stroužek česneku a zbytek česneku nakrájený na plátky.

Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.

Pro lepší barvu můžeme ke konci vložit kastrol bez pokličky do trouby, aby maso pěkně zezlátlo.

Francouzské kuřátko v kapustě
Francouzské kuřátko v kapustě
Francouzské kuřátko v kapustě
Francouzské kuřátko v kapustě
Francouzské kuřátko v kapustě
Francouzské kuřátko v kapustě
Francouzské kuřátko v kapustě
Francouzské kuřátko v kapustě

zdroj: www.toprecepty.cz

Přidáno: 19.7.2015