Kuře s noky ve špenátu

Ingredience

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna, 2 cibule, 4 lžíce oleje, sůl, 1 lžička kurkumy, 1 necelá lžička mletého pepře, 1 lžička sušeného tymiánu, kousek másla, 500 g bramborových noků (klidně koupených hotových), 400 g mraženého listového špenátu, 2 stroužky česneku

Postup

V oleji rozmícháme po lžičce soli, kurkumy, tymiánu a necelou lžičku pepře.

Naporcované kuře nebo stehna omyjeme, osušíme a olejovou směs vmasírujeme ze všech stran do masa.

Pekáč vytřeme máslem a rozprostřeme na dno nahrubo posekanou cibuli.

Na cibuli uložíme okořeněné maso, kdo rád slanější, může ho ještě lehce přisolit. Na každý kousek kuřete položíme tenký plátek másla.

Podlejeme troškou vody, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.

Po 30 minutách pečení odklopíme a dopečeme do měkka a do zezlátnutí.

Měkké maso vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.

Během pečení masa uvaříme noky.

Do výpeku v pekáči nasypeme rozmražený (aspoň částečně) špenát, promícháme a pekáč (bez kuřete) vrátíme na 10-15 minut do trouby (pořád zapnuté na 220°C). Občas špenát můžeme promíchat.

Pekáč s podušeným špenátem vytáhneme z trouby. Špenát dochutíme solí a česnekem a vmícháme do něj uvařené okapané noky.

Přidáno: 26.1.2020